خلاصه سیاستی سازمان جهانی بهداشت برای ارتقا سلامت سالمندان منتشر شد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اخیرا خلاصه سیاستی (Policy brief) جدیدی را با عنوان زدودن سن گرایی در بهره گیری از فناوری هاس هوش مصنوعی برای ارتقا سلامت سالمندان منتشر کرده است که در آن اقدامات و پیشنهادات در خصوص خطرات بالقوه سنگرایی و تبعیض سنی تحت تاثیر تصویر منفی موجود از دوران سالمندی ارائه شده است. فناوریهای هوش مصنوعی (AI) پتانسیل بهبود سلامت و رفاه افراد جامعه دارند، اما این مهم تنها در صورتی محقق می شود که سنگرایی و تبعیض سنی در طراحی، اجرا و استفاده از این فناوری حذف شود. کلیشه های سنی میتوانند در افراد با گروه های سنی مختلف نهادینه شده که اثرات مخربی بر باور بزرگسالان در رابطه با سن و روند سالمندی خواهد داشت که در ابعاد شخصی و اجتماعی بر سلامت تاثیرگذار خواهد بود.
مرجع دندانپزشکی سالمندان پدرسن به همت اساتید و محققان دانشگاههای علوم پزشکی گرگان، شیراز و تهران ترجمه و منتشر شد.
در این کتاب، به جنبههای جامع پزشکی، شرایط روانی- اجتماعی و در نظر گرفتن سالمندی به عنوان یک دوره از زندگی پرداخته شده است که همگی بر مراقبت های سلامت دهان و سلامت کلی فرد در سالمندی موثر هستند.
کتاب ایدهها، نظریات علمی که جهان مدرن را شکل دادند
کتاب ایدهها، نظریات علمی که جهان مدرن را شکل دادند ؛سعی بر آن دارد تا روند نوآوری های علم و فنآوری را در راستای موضوعاتی نظیر دانش مواد، فناوری حمل و نقل، زمین، فضا و همچنین زیستشناسی و پزشکی با کلامی ساده و روان برای خوانندگان بازگو نماید.
"کتاب استاندارد خدمات کتابخانه عمومی برای سالمندان"
با هدف افزایش دسترسی سالمندان به خدمات کتابخانه های عمومی در سه شاخه خدماتی مرتبط با آگاهی، آموزش و آفرینش؛ کتاب استاندارد خدمات کتابخانه عمومی برای سالمندان با محوریت نهاد کتابخانه¬های عمومی کشورو همکاری پژوهشکده سلامت سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، مراکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دبیرخانه شورای ملی سالمندی، فرهنگسرای سالمندان و گروه دیگری از صاحبنظران حوزه سالمندی تدوین شد.
معرفی غذا نخوردن در فاصله زمانی خاص (ناشتایی متناوب) و فواید آن در سالمندان
وضعیت سیری و گرسنگی... متابولیسم بدن انسان طوری طراحی شدهاست که به آرامی بین دو وضعیت سیری و گرسنگی (ناشتایی) تغییر میکند. حالت سیری پس از صرف غذا شروع می شود. ورود مواد غذایی به دستگاه گوارش از طریق تحریک ترشح هورمون های گوارشی، متابولیسم بدن را برای انتقال به حالت سیری آماده می سازد و در نهایت، با جذب مواد غذایی هضم شده و در دسترس قرار گرفتن مواد غذایی مصرف شده برای سلول های بدن، فرایند سیری کامل می شود. پس از اینکه محصولات هضم و جذب مواد غذایی مصرف شده توسط سلولهای بدن برداشت و به منظور تولید انرژی مورد استفاده قرار گرفتند، مقادیر خونی منابع انرژی به اتمام میرسد و بدن به تجزیه منابع ذخیره انرژی (که در وضعیت سیری در بدن ذخیره میشوند) روی میآورد و بدین ترتیب بدن وارد وضعیت گرسنگی (ناشتایی) می شود.
فواید مصرف لبنیات در سالمندان
سالمندی و افزایش سن با تغییر عملکرد بسیاری از اندامها و بافتهای بدن همراه است. از جمله ماهیچهها شروع به تحلیل رفتن میکنند و قدرت و حجمشان را از دست میدهند که به اصطلاح به آن سارکوپنی گفته میشود. جذب مواد مغذی مثل پروتئین و کلسیم به دنبال تحلیل بافت روده کاهش مییابد و نیاز سلولها نیز به دلیل تغییر در متابولیسم آنها متفاوت از قبل میشود. از این رو توجه به تغذیه و رژیم غذایی در این دوران به دلیل این تغییرات فیزیولوژیک در نیازهای بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است.
تقدیر رئیس پژوهشگاه از دندانپزشک داوطلب آسایشگاه کهریزک
دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اهدای لوح تقدیری از تلاش های بی دریغ و خدمت داوطلبانه ی دکتر شروان شعاعی پژوهشگر ارشد و دانشجوی دکترای تخصصی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم که در روزهای درگیری با بیماری کرونا ویروس در آسایشگاه کهریزک انجام داده است، تقدیر کرد.
برگزاری نشست ادغام خدمات سالمندی مراکز نگهداری بهزیستی در خدمات شبکه بهداشتی درمانی
با حضور مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور، مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و نماینده مدیریت آسایشگاه خیریه کهریزک نشست بررسی طرح ادغام خدمات سالمندی مراکز نگهداری بهزیستی در خدمات شبکه بهداشتی درمانی امروز ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹ در محل وزارت بهداشت برگزار شد.
پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز سالمند؛
پرداختن به مسائل سالمندان یک امر بین بخشی است
هفته سالمند با شعار تحکیم حقوق سالمندان برگزار خواهد شد
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت روزشمار هفته سالمند در سال 97 را به شرح زیر اعلام کرد: