07 مهر 1403

مرکز تحقیقات سلامت سالمندان

لیست اخبار صفحه :1
تفاهم نامه همکاری برای گسترش طرح 'گلخند' با هدف ارتقا سلامت دهان و دندان سالمندان، معلولان ، خانواده ها  و مددیاران در مراکز مراقبتی  ١١ استان دیگر  کشور

تفاهم نامه همکاری برای گسترش طرح 'گلخند' با هدف ارتقا سلامت دهان و دندان سالمندان، معلولان ، خانواده ها و مددیاران در مراکز مراقبتی ١١ استان دیگر کشور

در هفته بهزیستی؛ تفاهم نامه همکاری بین "معاونت توانبحشی بهزیستی" با نماینده "دندان پزشکان نیکوکارداوطلب"امضا شد

تفاهم نامه همکاری بین "معاونت توانبحشی بهزیستی" با نماینده "دندان پزشکان نیکوکارداوطلب " با هدف ارتقای سلامت دهان و دندان افراد تحت پوشش حوزه توانبحشی سازمان بهزیستی عصر روز یک شنبه در دومین روز از هفته بهزیستی در نمایشگاه "بالاترین خدمت" در باغ موزه قصرامضا شد.

تاب آوری و مشارکت زنان سالمند، پیام روز جهانی سالمند

همزمان با روز جهانی سالمند و هفته ملی سالمند در ایران دکتر فرشاد شریفی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه گفت: اول اکتبر مصادف با نهم مهرماه، روز جهانی بزرگداشت مقام سالمند، با شعار " تاب آوری و مشارکت زنان سالمند " عنوان شده است.

کتاب استاندارد خدمات کتابخانه عمومی برای سالمندان

با هدف افزایش دسترسی سالمندان به خدمات کتابخانه های عمومی در سه شاخه خدماتی مرتبط با آگاهی، آموزش و آفرینش؛ کتاب استاندارد خدمات کتابخانه عمومی برای سالمندان با محوریت نهاد کتابخانه¬های عمومی کشورو همکاری پژوهشکده سلامت سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، مراکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دبیرخانه شورای ملی سالمندی، فرهنگسرای سالمندان و گروه دیگری از صاحبنظران حوزه سالمندی تدوین شد.

خلاصه سیاستی سازمان جهانی بهداشت برای ارتقا سلامت سالمندان منتشر شد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اخیرا خلاصه سیاستی (Policy brief) جدیدی را با عنوان زدودن سن گرایی در بهره گیری از فناوری هاس هوش مصنوعی برای ارتقا سلامت سالمندان منتشر کرده است که در آن اقدامات و پیشنهادات در خصوص خطرات بالقوه سن‌گرایی و تبعیض سنی تحت تاثیر تصویر منفی موجود از دوران سالمندی ارائه شده است. فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) پتانسیل بهبود سلامت و رفاه افراد جامعه دارند، اما این مهم تنها در صورتی محقق می شود که سن‌گرایی و تبعیض سنی در طراحی، اجرا و استفاده از این فناوری حذف شود. کلیشه های سنی میتوانند در افراد با گروه های سنی مختلف نهادینه شده که اثرات مخربی بر باور بزرگسالان در رابطه با سن و روند سالمندی خواهد داشت که در ابعاد شخصی و اجتماعی بر سلامت تاثیرگذار خواهد بود.

مرجع دندانپزشکی سالمندان پدرسن به همت اساتید و محققان دانشگاههای علوم پزشکی گرگان، شیراز و تهران ترجمه و منتشر شد.

در این کتاب، به جنبه‌های جامع پزشکی، شرایط روانی- اجتماعی و در نظر گرفتن سالمندی به عنوان یک دوره از زندگی پرداخته شده است که همگی بر مراقبت های سلامت دهان و سلامت کلی فرد در سالمندی موثر هستند.

کتاب ایده‌ها، نظریات علمی که جهان مدرن را شکل دادند

کتاب ایده‌ها، نظریات علمی که جهان مدرن را شکل دادند ؛سعی بر آن دارد تا روند نوآوری های علم و فنآوری را در راستای موضوعاتی نظیر دانش مواد، فناوری حمل و نقل، زمین، فضا و همچنین زیست‌شناسی و پزشکی با کلامی ساده و روان برای خوانندگان بازگو نماید.

"کتاب استاندارد خدمات کتابخانه عمومی برای سالمندان"

معرفی غذا نخوردن در فاصله زمانی خاص (ناشتایی متناوب) و فواید آن در سالمندان

وضعیت سیری و گرسنگی... متابولیسم بدن انسان طوری طراحی شده‌است که به آرامی بین دو وضعیت سیری و گرسنگی (ناشتایی) تغییر می‌کند. حالت سیری پس از صرف غذا شروع می شود. ورود مواد غذایی به دستگاه گوارش از طریق تحریک ترشح هورمون های گوارشی، متابولیسم بدن را برای انتقال به حالت سیری آماده می سازد و در نهایت، با جذب مواد غذایی هضم شده و در دسترس قرار گرفتن مواد غذایی مصرف شده برای سلول های بدن، فرایند سیری کامل می شود. پس از این­که محصولات هضم و جذب مواد غذایی مصرف شده توسط سلول­های بدن برداشت و به منظور تولید انرژی مورد استفاده قرار گرفتند، مقادیر خونی منابع انرژی به اتمام می­رسد و بدن به تجزیه منابع ذخیره انرژی (که در وضعیت سیری در بدن ذخیره می­شوند) روی می­آورد و بدین ترتیب بدن وارد وضعیت گرسنگی (ناشتایی) می شود.