طرح‌های پژوهشی

1403/09/24
بررسی تغییرات متابولیک و مورتالیتی و موربیدیتی های مرتبط پس از انواع جراحی های چاقی

بدنبال روند رو به افزایش چاقی و بیماری‌های مرتبط با چاقی در جوامع مدرن، جراحی‌های کاهش وزن به عنوان یک راه حل پزشکی موثر به شمار می‌آیند. در این پژوهش سعی خواهد شد تا به توصیف و تحلیل درصد انواع جراحی¬های چاقی انجام شده و تغییرات متابولیک و مرگ و میر و عوارض ناخواسته در بیماران پرداخته شود. شیوع اضافه وزن و چاقی در مطالعات به ترتیب حدود ۲۰% و ۱۳.۵% گزارش شده است. موضوع مهم در این تحقیق شناخت این عوارض و سنجش تغییرات پس از انواع جراحی¬های چاقی (نظیر اسلیو معده، بای¬پس Roux en Y و مینی بای¬پس) است. این پارامترهای متابولیک عبارتند از: پروفایل لیپید، فشار خون و دیابت نوع ۲. براساس مطالعات صورت گرفته از قبل، جراحی¬های چاقی خصوصا نوع بای¬پس roux en Y موجب کاهش تری¬گلیسرید و LDL-C سرمی شده اند. براساس مطالعات، شیوع فشار خون در میان بزرگسالان ایرانی حدود ۲۶% است. چاقی خصوصا چاقی شکمی برای بیماری فشار خون بالا ریسک فاکتور محسوب میشود.

1403/09/24
بررسی ارتباط شاخص مختلف خواب، عملکرد کلیوی و عملکرد روزمره زندگی با بروز زمین خوردن در شرکت کنندگان در مطالعه طولی سالمندان بیرجند: مطالعه طولی آینده نگر

زمین خوردن یکی از جدی ترین و شایع ترین مشکلات دوره سالمندی می باشد که می تواند منجر به عوارض متعددی شود. زمین خوردن حتی می تواند تاثیرات مهمی بر سیستم بهداشتی-درمانی جامعه برجای بگذارد. برآورد شده است که سالانه در آمریکا ۵۰ میلیارد دلار هزینه صرف درمان و عوارض زمین خودن می شود. همچنین سالانه ۳۰۰۰۰ نفر در آمریکا بر اثر زمین خوردن فوت شده اند. تشخیص عوامل موثر بر زمین خوردن و به کارگیری روشهای پیشگیری و مداخله ای لازم جهت کاهش زمین خوردن و یا کاهش عوارض آن میتواند مفید باشد. بسیاری از علل برشمرده شده برای زمین خوردن قابل کنترل می باشند از جمله وضعیت عملکرئدی سبک زندگی و بیماریهای زمینه ای فرد سالمند که بهبود این وضعیت های سلامت می تواند در کاهش بروز و عوارض زمین خوردن موثر باشد. . کیفیت و کمیت خواب از جمله علل موثر بر خطر زمین خوردن عنوان شده اند. با در نظر گرفتن روند رو به رشد افزایش جمعیت افراد مسن در کشور ایران، و اثر مخرب زمین خوردن بر سلامتی، این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین شاخص های کیفیت و کمیت خواب، شاخص های عملکرد روزمره زندگی و عملکرد کلیه و خطر زمین خوردن و انجام خواهد شد.

مرکز تحقیقات در یک نگاه

معرفی مرکز

معرفی مرکز

مرکز تحقیقات سلامت سالمندان یک مرکز چند رشته ای وابسته به پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با همکاری آسایشگاه خیریه کهریزک با دریافت موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی فعالیت خود را از سال 1391 آغاز کرده است و در سال 1394 موفق به اخد موافقت قطعی گردید.

ماموریت

ماموریت

انجام و حمایت از مطالعات بنیادی وپژوهش های کلان بالینی و کاربردی جمعیتی به منظور تعیین شاخص های سلامت در سالمندان کشور مبتنی بر نیاز ذینفعان و اولویت های تحقیقاتی

پیام رئیس

پیام رئیس

در حال حاضر نزدیک به هشت درصد از جمعیت کشور ما را سالمندان تشکیل می دهند که این نرخ در سال 1400 به بیش از ده درصد خواهد رسید. این افزایش نسبت سالمندی نیازها و پیامدهای متعدد را متوجه سیستم خدمات سلامت کشور خواهد کرد که شناسایی آنها مستلزم انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی دقیق علمی و با کیفیت درزمینه فرایند های سالمندی و موضوعات مربوط به سالمندی می باشد تا با یافتن مشکلات راه حل های منطبق با استاندارد های ملی و جهانی ارائه گردد.

چشم انداز

چشم انداز

ما می خواهیم در راستاری نقشه تحول نظام سلامت الگوی اسلامی –ایرانی بالاترین ارتقاء جایگاه در بین مراکز تحقیقاتی سالمندی کشور داشته و الگویی نوآاور ، علمی، معتبر و پیشرو در سطح منطقه ایی و بین المللی باشیم.

اعضاء

اعضاء

اعضاء مرکز تحقیقات سلامت سالمندان

اولویت های پژوهشی

اولویت های پژوهشی

اولویت های پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان

H-Index
استنادات
مقالات
مقالات بین المللی

انتشارات

انتشارات

انتشارات

کتب مرکز تحقیقات سلامت سالمندان

لیست
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه