مرکز تحقیقات سلامت سالمندان | آموزش

مرکز تحقیقات سلامت سالمندان | آموزش
logo

مرکز تحقیقات سلامت سالمندان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیست اخبار صفحه :5
معرفی غذا نخوردن در فاصله زمانی خاص (ناشتایی متناوب) و فواید آن در سالمندان

معرفی غذا نخوردن در فاصله زمانی خاص (ناشتایی متناوب) و فواید آن در سالمندان

وضعیت سیری و گرسنگی... متابولیسم بدن انسان طوری طراحی شده‌است که به آرامی بین دو وضعیت سیری و گرسنگی (ناشتایی) تغییر می‌کند. حالت سیری پس از صرف غذا شروع می شود. ورود مواد غذایی به دستگاه گوارش از طریق تحریک ترشح هورمون های گوارشی، متابولیسم بدن را برای انتقال به حالت سیری آماده می سازد و در نهایت، با جذب مواد غذایی هضم شده و در دسترس قرار گرفتن مواد غذایی مصرف شده برای سلول های بدن، فرایند سیری کامل می شود. پس از این­که محصولات هضم و جذب مواد غذایی مصرف شده توسط سلول­های بدن برداشت و به منظور تولید انرژی مورد استفاده قرار گرفتند، مقادیر خونی منابع انرژی به اتمام می­رسد و بدن به تجزیه منابع ذخیره انرژی (که در وضعیت سیری در بدن ذخیره می­شوند) روی می­آورد و بدین ترتیب بدن وارد وضعیت گرسنگی (ناشتایی) می شود.

فواید مصرف لبنیات در سالمندان

فواید مصرف لبنیات در سالمندان

سالمندی و افزایش سن با تغییر عملکرد بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های بدن همراه است. از جمله ماهیچه‌ها شروع به تحلیل رفتن می‌کنند و قدرت و حجم‌شان را از دست می‌دهند که به اصطلاح به آن سارکوپنی گفته می‌شود. جذب مواد مغذی مثل پروتئین و کلسیم به دنبال تحلیل بافت روده کاهش می‌یابد و نیاز سلول‌ها نیز به دلیل تغییر در متابولیسم آن‌ها متفاوت از قبل می‌شود. از این رو توجه به تغذیه و رژیم غذایی در این دوران به دلیل این تغییرات فیزیولوژیک در نیازهای بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است.

تقدیر رئیس پژوهشگاه از دندانپزشک داوطلب آسایشگاه کهریزک

تقدیر رئیس پژوهشگاه از دندانپزشک داوطلب آسایشگاه کهریزک

دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اهدای لوح تقدیری از تلاش های بی دریغ و خدمت داوطلبانه ی دکتر شروان شعاعی پژوهشگر ارشد و دانشجوی دکترای تخصصی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم که در روزهای درگیری با بیماری کرونا ویروس در آسایشگاه کهریزک انجام داده است، تقدیر کرد.

برگزاری نشست ادغام خدمات سالمندی مراکز نگهداری بهزیستی در خدمات شبکه بهداشتی درمانی

برگزاری نشست ادغام خدمات سالمندی مراکز نگهداری بهزیستی در خدمات شبکه بهداشتی درمانی

با حضور مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور، مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و نماینده مدیریت آسایشگاه خیریه کهریزک نشست بررسی طرح ادغام خدمات سالمندی مراکز نگهداری بهزیستی در خدمات شبکه بهداشتی درمانی امروز ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹ در محل وزارت بهداشت برگزار شد.

جلسه بررسی عملکرد کیفی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان برگزار شد

جلسه بررسی عملکرد کیفی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان برگزار شد

نشست بررسی و ارزیابی عملکرد مرکز تحقیقات سلامت سالمندان پژوهشگاه علوم غدد با حضور جمعی از معاونین، مدیران و کارکنان ستادی پژوهشگاه و اعضای آن مرکز صبح روز یکشنبه 4 اردیبهشت ماه سال جاری در محل مرکز تحقیقات سلامت سالمندان برگزار شد.

سالمندان و روزه داری

سالمندان و روزه داری

رمضان ماه مهمانی خداست. اما به جای نشستن بر سفره رنگین و پر کردن شکم از انواع غذا باید با چشم‌پوشی از خوردن و آشامیدن بیش از حد، درون خود را مالامال از معرفت الهی کنیم. روزه‌داری آدابی دارد که با رعایت آن می‌توان ضمن بهره‌مندی از اثرات معنوی به سلامت جسمی نیز دست یافت. در این ماه برنامه معمول غذایی تغییر کرده و در صورت عدم رعایت نکات و آداب غذایی سالم ممکن است مشکلاتی برای فرد بروز نماید. سالمندان در این خصوص آسیب‌پذیرترند و رعایت اصول غذایی مربوط به وعده‌های سحر و افطار برای آنها بسیار اهمیت دارد.

مصاحبه دکتر شریفی : سالمندی آخر خط نیست

مصاحبه دکتر شریفی : سالمندی آخر خط نیست

سالمندی، رویه‌ای تک بعدی نیست. شیوه زندگی متفاوتی می‌طلبد که با شرایط فرد سازگار باشد. در این میان، شرایط جسمی و روحی فرد تغییر کرده و برنامه زندگی‌اش دچار دگرگونی شده است.

شبکه ملی تحقیقات سالمندی

شبکه ملی تحقیقات سالمندی

رشد سریع نرخ سالمندی در جامعه ما به گونه ای است که در 10 سال آینده بیش از 10 درصد افراد جامعه سنی بالاتر از 60 سال خواهند داشت

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه